Voetbal tot stadion

Voetbal wie kent dat nou niet. Wellicht ken jij wel iemand die op voetbal zit of je zag het welleens op televisie. Voetbal is de bekendste sport van de hele wereld en heeft een uitermate grote doelgroep van jong tot oud. In nederland is voetbal ook iets groots zo hebben wij de eredivisie als hoogste niveau. In spanje is dat de Liga Santandar en in Duitsland de Bundesliga.

Wedstrijden bezoeken

Er zijn vele grote clubs in de voetbal wereld zo heeft nederland AJAX Amsterdam, Feyenoord Rotterdam en PSV Eindhoven. Iedere club over de hele wereld heeft een stadion waar hun de wedstrijden spelen. Als je die wedstrijden wilt zien in het stadion moet je geld betalen. Je kunt geld besparen door een kortingspas te hebben waarmee je korting krijgt bij de wedstrijden.

De bedoeling van voetbal

Wat je met voetbal moet doen is je hebt een team van 10 spelers en 1 iemand in het goal (dus in totaal 11 op het veld) je hebt 2 doelen en een bal. Je speelt altijd tegen een ander team en de bedoeling is door middel van samenwerking met je team bij het andere doel te scoren om zo de wedstrijd te winnen. Er is standaard een verdediging, middenveld en aanval in je team. Dus genoeg mensen om je heen om mee samen te werken.

Spelregels

De spelregels zijn als volgt ieder team mag maximaal 11 spelers op het veld hebben en de rest is reserve. Er is een scheidsrechter je als de scheidsrechter fluit dan moet je naar luisteren. Je mag de bal niet aanraken met je handen. Geen gevaarlijk spel die tot verwonding bij de tegenstander kan leiden. Als je 1 gele kaart krijgt voor een overtreding is er niks aan de hand, maar je moet oppassen. Als je de 2de gele kaart krijgt dan heb je rood en dan moet je het veld verlaten. Een regel is ook buitenspel als je achter de laatste speler van de tegenstander loopt over de middenlijn sta ke buitenspel en is het een vrije trap voor de tegenstander. In de 16 meter gebied van de keeper moet je geen overtreding maken op de tegenstander. Doe je dat wel is het een strafschop en volgt er misschien een kaart voor jouw.

Op naar de top

Sporten is gezond, dat weten we allemaal. We worden van jongs af aan al door onze ouders aangemeld bij een sportvereniging. Op de basisschool gymmen we er vrolijk op los en beginnen we zelfs met onze eerste zwemlessen. Na zwemdiploma A, B en C te hebben behaald, mogen we zelf een sport uitkiezen. Waar jongens vaak voor voetbal gaan, is het voor meisjes nog een lastige keuze. Wordt het volleybal, tennis, hockey of ga je toch op paardrijden. Hoe dan ook, de meeste ouders vinden het belangrijk dat hun kind sport en dat is maar goed ook. Sporten is goed voor de gezondheid en je blijft er lekker fit van. Daarnaast is het voor een kind een manier om zich even lekker uit te leven. Sporten moet leuk blijven, toch zie je veel ouders hun kinderen te veel pushen omdat ze dan misschien de topsport bereiken. Topsport is niet voor iedereen weggelegd. Je hebt discipline en talent nodig om de top te bereiken. Je moet tegen de druk kunnen en tegen het feit dat heel Nederland meekijkt naar jouw prestaties. Ondanks dat ze het zelf niet beter kunnen, zijn de Nederlanders niet te beroerd om hun ongezouten mening te uitten. Bij de topsport moet je continu presteren en train je minimaal 20 tot 25 uur in de week. Een studie ernaast volgen is wel mogelijk, kijk maar naar Epke Zondeland, maar een topsport is niet iets dat je op halve krachten kunt beoefenen. Natuurlijk zitten er ook genoeg voordelen aan. Als het de sport is die jij altijd met plezier beoefent, heb je natuurlijk voldoende motivatie om te presteren. Het kan ook zijn dat je samen met een team een topsport beoefent. Je kunt dan altijd op je team steunen, jullie gaan namelijk samen door het hele proces heen. Verder heb je een grote kans op sponsors en dat betekent leuke bijkomstigheden. Als topsporter moet je natuurlijk herkenbaar zijn en daar horen bedrukte kleding bij. Door het bedrukken van de sportkleding zorg je ervoor dat je als individu of als team professionaliteit uitstraalt. Door middel van je naam of rugnummer weet ook iedereen dat jij het bent.

 

Amateur niveau

De top heeft natuurlijk voor iedereen een andere betekenis. Het is ook goed mogelijk dat je met je voetbalteam in de derde klasse speelt op zondag en dat jullie doel is om kampioen te worden. Dat een hoofdklasse en een eredivisie er voor jullie niet in zit, maakt jullie niks uit. Op zulke momenten is het enigszins prestatiegericht en aan de andere kant is plezier een belangrijke factor. Als je niet met plezier naar het voetbalveld gaat, is het misschien verstandig om een andere sport te beoefenen. Bij een teamsport is de teamspirit erg belangrijk. Als team bereik je ten slotte veel meer dan in je eentje. Elkaar steunen en coachen en nooit de hoofden laten hangen. Jullie gaan er samen voor. Het is dan ook erg belangrijk dat jullie hetzelfde uitstralen en dat jullie klederdracht een eenheid wordt. Dit is niet alleen makkelijker om elkaar te herkennen op het veld, het geeft jullie ook een beter team-gevoel. Laat daarom je sportkleding bedrukken en schaf dezelfde tenue’s aan.  

Lonely at the top

Topsporten lijkt natuurlijk erg leuk en vooral als buitenstaander ziet het er allemaal rooskleurig uit. Het is zeker een bijzondere prestaties en je kunt de top alleen bereiken als je de sport met hart en ziel uit kunt voeren en je er echt plezier in hebt. Toch kan het af en toe ook een beetje eenzaam zijn aan de top. Je ziet je vrienden en familie een stuk minder en gezellig uitgaan zit er niet echt in voor jou. Zuipvakanties in Mallorca of Sunnybeach zijn niet voor jou weggelegd en elke zomer begeef jij je aan een zware bootcamp. Het is belangrijk dat je als topsporter mensen om je heen verzameld die weten wat je doormaakt. Het liefst ook mensen van je eigen leeftijd.

Verschillende soorten sportprijzen

Er zijn veel verschillende sporten en bij elke sport kunnen verschillende sportprijzen uitgereikt worden. Sommige sportprijzen zijn af te stemmen op meerdere sporten en bekers zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Welke sportprijzen zijn er?

Sportprijzen zijn er in allerlei vormen en maten. Bij sportprijzen kun je denken aan medailles, bekers, vaantjes en beelden. Sportprijzen hoeven niet duur te zijn; medailles, linten en vaantjes zijn vrij goedkoop. Als je wat meer geld te besteden hebt, dan kun je ook voor een luxe trofee gaan. Bekers zijn in veel verschillende vormen en prijsklassen verkrijgbaar. Ze kunnen goedkoop of vrij prijzig zijn, afhankelijk van het ontwerp.

Afstembare sportprijzen

De meeste sportprijzen zijn af te stemmen op meerdere sporten. Bij een medaille heb je vaak keuze uit verschillende opdrukken. Hierdoor zijn ze geschikt als sportprijzen voor meerdere sporten, waaronder voetbal, atletiek en zwemmen. Daarnaast is het mogelijk om een afbeelding te laten ontwerpen. Ook bekers zijn af te stemmen op verschillende sporten. De afbeelding en het tekstplaatje kunnen aangepast worden. Een luxe trofee is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kunnen er onder andere wielrenners, voetballers en golfers  afgebeeld worden.

Bekers als sportprijzen

Bekers zijn niet alleen afstembaar op verschillende sporten, maar er zijn ook verschillende soorten bekers verkrijgbaar. Hierdoor zijn het erg veelzijdige sportprijzen. Een wisselbeker wordt bijvoorbeeld elk jaar opnieuw gebruikt. Het winnende team van het toernooi krijgt de beker mee. Als ze het jaar daarop verliezen, dan wordt de beker aan de nieuwe winnaar gegeven. Vaak wordt er wat meer geld beschikbaar gesteld voor een wisselbeker, omdat ze jaren meegaan. Het zijn meestal grote, opvallende bekers die rijkelijk versierd zijn. Bokalen zijn bekers die op een voet staan en ze hebben een wijde kom. Ze zijn mooi versierd met reliëf en met details van zilver en goud. Bokalen worden vaak als wedstrijdbeker gebruikt.

Bron: Sportwedkantoor.nl

Kinderen houden van voetballen

Beweging is voor ieder kind belangrijk, daarom is het gezond als een kind regelmatig sport. Veel kinderen hebben zich aangesloten bij een sportvereniging en beoefenen daar hun sport. Kinderen halen heel veel plezier uit het sporten. Helaas kennen veel sporten een lange zomerstop. Zo zijn er kinderen die op voetbal zetten en ruim twee maanden niet voetballen. De kinderen missen het voetbal en bewegen een stuk minder. Er zijn organisaties die speciale voetbalkampen organiseren om zo de kinderen plezier te laten maken en ervoor zorgen dat ze ook in de vakantie voldoende beweging hebben.

Sportkampen

Het leuke aan een voetbalkamp is dat ze heel de dag op een leuke manier bezig zijn met voetbal. Bij het grootste deel van de Nederlandse kinderen is voetbal de nummer één sport. Tegenwoordig zijn er ook heel veel meiden die voetballen, dus als u een dochter heeft die van voetbal houdt is een voetbalkamp aan te raden. Natuurlijk wordt er niet alleen gevoetbald op zo’n kamp, er wordt ook op andere manieren gewerkt aan de sociale vaardigheden van de kinderen.

Plezier maken met trainers

Het leuke aan een sportkamp is dat er gecertificeerde trainers te werk gaan met de kinderen. Vaak komen deze trainers uit de sportwereld en hebben ze zijn/haar sport op professioneel niveau uitgevoerd. Uw kind kan hier dus heel veel van leren op het gebied van discipline en dergelijke. Daarbij komt dat het vaak niet uitmaakt of uw kind nu uitstekend of middelmatig is in zijn/haar sport, voor ieder niveau worden er leuke kampen georganiseerd.

Diverse leeftijden

Er zijn voor elke leeftijd kampen te vinden! Vaak worden kampen voor kinderen georganiseerd van 6 t/m 17 jaar. Vaak worden er op kampen leeftijdsgroepen gehanteerd. Uw kind van 9 hoeft dus niet de strijd aan te gaan met een 16-jarige op het sportveld!

Uw kind op sportkamp?

Er zijn veel verschillende websites waar u een leuk kamp voor uw kind kan boeken. Vaak heeft uw kind voor een paar honderd euro een ontzettend leuke, leerzame en sportieve week. Laat u eens inspireren door de mogelijkheden die er zijn voor uw kind!

Keeperskleding voor de moderne keepers van tegenwoordig!

Vroeger hadden de keepers niet veel keuze uit verschillende keeperskleding, tegenwoordig is dit wel anders en hebben de keepers keuze uit een enorm aanbod. Zo kunnen ze tegenwoordig kiezen voor keepersbroeken met lange- en korte pijpen met beschermende pads erin en keepersshirts met speciale bescherming. Vaak kiezen de keepers voor een kort broekje omdat het een betere uitstraling heeft, maar zoals je op het EK hebt gezien zijn er ook nog steeds keepers die kiezen voor een lange broek zoals de keepers van Hongarije. De kleding van nu is ook heel erg anders als je het vergelijkt met de keeperskleding van pak hem beet 40 jaar geleden. Het materiaal is van betere kwaliteit geworden, hierdoor hebben de keepers veel meer bewegingsvrijheid gekregen en gaat alles veel soepeler dan eerst. Dankzij de verbeterde keeperskleding zitten de keepers lekkerder in hun vel en kunnen ze betere prestaties leveren in het veld.

Keepershandschoenen

Niet alleen de keeperskleding maar ook de keeperhandschoenen zijn stukken beter geworden, zo hebben de handschoenen een betere grip en zitten ze fijner om de hand tijdens het keepen van een wedstrijd of training. De handschoenen zijn in verschillende soorten en modellen verkrijgbaar, zo kan je kiezen tussen allerlei kleuren en kan je de wedstrijd in gaan met een vastberaden gevoel. Tegenwoordig zijn er ook diverse handschoenen verkrijgbaar met de speciale fingersave techniek. Dit wil zeggen dat je vingers bij harde schoten bescherming krijgen en dit voorkomt blessures.
Warm houdende thermokleding
Iedereen kent dat gevoel waarschijnlijk wel. De temperatuur ligt rond het vriespunt en het regent een beetje. Je moet gaan trainen en je hebt er totaal geen zin in omdat je weet dat het erg koud is. De oplossing om toch zo warm mogelijk te blijven is thermokleding. Thermokleding zorgt ervoor dat je algehele lichaamstemperatuur zo hoog mogelijk blijft en dat je zo min mogelijk warmte verliest door het isolerende materiaal. Enorm lekker dus om te dragen tijdens de koude winterdagen. Deze thermokleding is tegenwoordig ook te verkrijgen met beschermende pads en zijn perfect geschikt voor de keepers.

Professionele Voetballers in de Schijnwerpers

Het lijkt wel alsof de bekende voetballers van ons land in de loop van de jaren steeds meer in het nieuws komen vanwege zaken die los staan van de voetbalwereld.

Alle roddels op een rij

Wie een vergelijking maakt met vroeger ziet dat de mediawereld uitgebreider is geworden. Dat is ook voor sporters merkbaar. Voor je het weet ben je het gespreksonderwerp in RTL Boulevard of staat er een artikel over je privéleven in één van de roddelbladen die Nederland rijk is. Het zijn van een bekende Nederland komt er nu eenmaal ook bij kijken als je doorbreekt met voetballen. Dit geldt ook voor hun zaakwaarnemers zoals Soren Lerby van Ajax.  Tegen wil en dank verschijn je in de media met een deelname aan Dancing With The Stars, een telefonisch interview op de radio of optredens in commercials.

De echtgenotes van …

Onderdeel van je dat privéleven in de media is natuurlijk ook de liefde. Ben je verliefd op iemand? Juist niet? Of heb je gevoelens voor meerdere mensen? Genoeg mensen willen het maar al te graag weten. In sommige gevallen zijn voetbalvrouwen ook nog eens zelf mediapersoonlijkheden. Dan ligt je huwelijk al helemaal onder een flink vergrootglas. Er hoeft maar een klein beetje rook te zijn of het wordt direct gezien als vuur. Aan de andere kant wil je als voetbalvrouw natuurlijk ook niet gezien worden als het stereotype wat sommige mensen bij dit soort vrouwen voor ogen krijgen.

Televisieseries

Dit voorjaar komt de televisieserie over het leven van Ajax speler Johan Cruijff op de buis. Hiermee wordt er weer een nieuwe stap gemaakt op dit vlak. Zodra de afleveringen op televisie komen zal blijken hoe alles ontvangen wordt door de kijkers. Wie weet volgen er in de toekomst nog wel meer van dit soort series over hele beroemde voetballers.Terwijl de pers af en toe benieuwd is naar zo veel mogelijk persoonlijke informatie gaat het leven van trainen en wedstrijden ook gewoon door. Ondertussen proberen de voetballers zo veel mogelijk hun privézaken af te schermen wanneer dat nodig is.

Voetbalidolen zijn voor eeuwig

Een voetbalidool zorgt ervoor dat je naar het stadion gaat of de tv aanzet. Een favoriete speler zorgt ervoor dat je fan wordt van een bepaalde club of voetballand. Zelfs dat je bewondering krijgt voor de tegenstander of een rivaliserende club. Een voetbalidool zorgt ervoor dat de nieuwe generatie een inspiratiebron heeft en het beste uit zichzelf naar bovenhaalt. Een idool zorgt voor herkenning; niet alleen vanwege de spelersnaam, maar ook via het rugnummer. Een speler die als idool wordt gezien omdat die de doelpunten maakt, de aanvoerder is, of juist de ballen tegenhoudt. Voetbal is niet compleet zonder het hebben van een voetbalidool.

Van Litmanen en Cruijff tot Ronaldo en Messi

In de jaren negentig was een Ajax voetbalshirt niet compleet zonder rugnummer 10 en de spelersnaam van Jari Litmanen. Die van PSV was niet volledig zonder de spelersbedrukking van voetballegende Ronaldo. En op het shirt van Feyenoord mocht begin deze eeuw de naam van Pierre van Hooijdonk absoluut niet ontbreken. Johan Cruijff is voor altijd nummer 14, net zoals Maradona nummer 10 is. Javier Zanetti is bij Internazionale voor eeuwig nummer 4, net zoals David di Tommaso dat voor eeuwig is bij FC Utrecht. Tegenwoordig mogen Cristano Ronaldo en nummer 7 niet ontbreken op het Real Madrid shirt, net zoals Lionel Messi en nummer 10 niet mogen missen op het FC Barcelona voetbalshirt. Spelersnamen, rugnummer, oftewel voetbalidolen zijn onmisbaar op een compleet voetbalshirt.

Voetbalidolen zijn onmisbaar op een voetbalshirt

Voor alle voetbalfans die een bepaalde idool hebben biedt Voetbalshirtskoning daarom de mogelijkheid tot shirtbedrukking. Bedruk je voetbalshirt van Barcelona bijvoorbeeld met de naam van Messi of ga juist voor het PSG shirt met de opdruk van Zlatan. Ook kun je voor een volledig persoonlijk karakter kiezen en je favoriete voetbalshirt laten bedrukken met je eigen naam en rugnummer naar keuze. Omdat elke fan wel een voetbalidool heeft, zijn de replica shirts beschikbaar in alle maten. Zowel shirts voor volwassen fans als junior voetbalshirts zijn daarom beschikbaar in onze uitgebreide webshop. Weet je al welke voetbalidool jij op je shirt wilt laten bedrukken?

Rode kaarten

Voetbal is oorlog, Rinus Michaels zei het al. De ene keer is dit iets letterlijker dan de andere. Als het qua fysiek geweld uit de hand loopt op het voetbalveld heeft de scheidsrechter een grote troef in handen; de strafkaart. De strafkaart ontstond na het WK voetbal van 1966. Tijdens de kwartfinale tussen Groot Brittannië en Argentinië werd voor het eerst in de voetbalgeschiedenis een speler van het veld gestuurd tijdens een wedstrijd. De West-Duitse scheidsrechter Kreitlein vond de Argentijn Rattin zo brutaal dat hij niets anders kon bedenken dan hem van het veld te sturen. Dit viel niet in goede aarde bij de speler en er moesten 2 politieagenten aan te pas komen om hem daadwerkelijk te laten vertrekken.

In 1970 werd voor eerst officieel het systeem van gele en rode kaarten geïntroduceerd tijdens een groot toernooi. Echter pas in 1992 werden de kaarten opgenomen in het officiële reglement van de Wereldvoetbalbond.

Kort door de bocht betekent een gele kaart een waarschuwing en een rode kaart einde oefening. Voor een rode kaart moet je het heel erg bont maken op het veld. Deze kunnen in de volgende gevallen worden toegekend;

Ernstig gemeen spel, zodanig dat de veiligheid van de tegenstander in het geding komt. Het verrichten van een gewelddadige handeling, hierbij valt te denken aan slaan, schoppen of een elleboogstoot. Ook het bespugen van je tegenstander is een absolute zonde op het speelveld. Je tegenstander een scoringskans ontnemen door middel van gebruik van je handen of het maken van een overtreding. En last but not least, een tweede gele kaart in dezelfde wedstrijd aan jouw adres betekent ook dat je onmiddellijk het veld moet verlaten.

Professionele voetballers zullen altijd proberen de grenzen op te zoeken als het aankomt op het maken van overtredingen. In het voetbal spel ‘rode kaart uitlokken’ op voetbalspelletjesonline.nl hoef je daar geen rekening mee te houden, hier win je juist doordat je rode kaarten krijgt. Kom het vooral eens proberen

PES 2014 review

Ieder jaar is het weer raak rond eind september/begin oktober, de nieuwe voetbalgames van Fifa en PES komen uit. Vaak zijn er geen hele grote veranderingen in de games te bespeuren, maar toch gaan ze ieder jaar weer als warme broodjes over de toonbank. De afgelopen paar jaar lijkt Fifa de voetbalfans voor zich te hebben gewonnen terwijl PES tot 2006 DE voetbalgame was. Ja je leest het goed; 2006! Wat een lange tijd geleden is het eigenlijk ook weer. Ondanks dat er na PES 6 een aantal redelijke games waren uitgegeven, kon het de grote concurrent Fifa niet meer bijhouden.

Gameplay

PES moest het nooit hebben van haar presentatie maar wat het altijd zo goed maakte was de gameplay! Hoe is de gameplay in PES 2014? Wat gelijk opviel is dat de gameplay dit jaar flink op de schop is gegaan. Je merkt duidelijk dat er veel potentie in zit helaas moet ik mededelen dat PES weer eens heeft gefaald. Verdedigen is soms haast onmogelijk en de simpelste dingen gaan compleet mis.

Presentatie

Zoals ik al zei heeft de game het nooit van de presentatie moeten hebben en ook dit jaar niet! Ze hebben gekozen voor een typische jaren 2000 menu, wat er alles behalve strak en modern uitziet. Misschien wilden ze wel teren op het succes dat ze hebben gehad waarbij de menu’s er ongeveer zo uitzagen. Een ander groot minpunt is dat de menu’s ontiegelijk traag zijn, wat de nodige frustraties oplevert. Zelfs tijdens een wedstrijd duurt het zo lang om een speler te wisselen, waardoor ik geen zin heb om vermoeide spelers te vervangen.

Kortom

PES heeft dit jaar geprobeerd om het spel in een nieuw jasje te stoppen, maar zo slecht als dit jaar heb ik het nog nooit meegemaakt. Ook heb ik gemerkt dat mijn PS3 de nodige energie verbruikt wanneer ik een paar uurtjes speel, niet erg fijn natuurlijk. Op energievergelijken.net kun je de goedkoopste energieleverancier vinden. Het is weer wachten op PES 2015, maar na dit deel verwacht ik er niks meer van.

Wedden op voetballen

Wedden op een voetbalwedstrijd? Vergeet het moraal niet!

Als je online voetbal wedden wil gaan plaatsen op een voetbalwedstrijd dan is het belangrijk om niet te vergeten naar het moraal van de voetbalclub te kijken. Ontdek hoe een voetbalclub presteert en hoe de onderlinge sfeer is. Vaak wordt het moraal vergeten en denkt men hier niet aan. Het is echter een belangrijk element, voordat je een voetbal weddenschap plaatst. Vooral wedden bij het WK of  EK voetbal is erg populair.

 Welke elementen kunnen allemaal meespelen?

Voetballers zijn mensen! En mensen worden beïnvloedt door verschillende factoren. Een van die factoren is de motivatie die ze hebben. De motivatie om te winnen is in het voetbal natuurlijk erg belangrijk. En bij het voetbal is het dan vooral belangrijk voor de hele ploeg. Als er immers maar een speler gemotiveerd is, dan is het vaak moeilijk om als team te winnen. Hoe kunnen de voetballers gemotiveerd raken? Ten eerste is er natuurlijk de winstpremie, als ze een wedstrijd winnen. Daarnaast is het natuurlijk de persoonlijke drang om altijd te willen winnen. Dan zijn er nog andere factoren. Misschien is men bijna de kampioen, of degradeert men bijna. Deze wedstrijd halen vaak net wat meer uit de spelers. Ook als men een transfer wil maken dan spelen de spelers vaak een stuk beter. Zeker als ze weten dat er een scout op de tribunes zit. Daarnaast is een coach ook erg bepalend en van invloed op de motivatie van het team en de spelers. Voor sommige coaches wil je gewoon door het vuur gaan! En reken erop, dat dit bepalend kan zijn om te winnen of te verliezen.

Motivatie op het persoonlijke niveau

Hierboven schreven we al dat voetballers mensen zijn. En dat is natuurlijk een feit. Het is zo dat de voetballers ook een persoonlijk leven hebben. En in dit persoonlijke leven kan er van alles misgaan. Misschien gaat de voetballer wel scheiden, is er iets met de kinderen of hebben ze gewoon erg slecht geslapen. Ook kan men een overlijden in de familie of directe omgeving hebben. Verschillende zaken welke de persoonlijke motivatie van een voetbalspeler kunnen aantasten.

Een weddenschap plaatsen

Het is natuurlijk moeilijk om van iedere voetballer van elk team te weten hoe het persoonlijk met hem gaat. Daarom is het verstandig om op teamniveau te ontdekken wat de motivatie is. Hierdoor kun je veel beter inschatten welke teams gaan winnen! Want motivatie en wilskracht zijn natuurlijk zeer belangrijke elementen om een wedstrijd te winnen.