Champions League

De UEFA Champions League bestaat uit drie kwalificatie rondes, een play-off ronde, een groepsfase en vier knock-out rondes.

Kwalificeren
Dit gebeurt door het winnen van de drie kwalificatie rondes en dan de play-off ronde, de clubs spelen hierbij twee wedstrijden tegen elkaar een thuiswedstrijd en een uitwedstrijd. De club die de meeste doelpunten weet te maken over de twee wedstrijden kwalificeerd zich voor de volgende ronde. Mochten de clubs na de twee gespeelde wedstrijden even veel doelpunten hebben gescoord, dan word er gekeken naar welke club meer doelpunten in een uitwedstrijd heeft gescoord en mocht dit ook gelijk zijn, dan word het beslist met een serie strafschoppen.

Groepsfase
De tien winnaars van de play-offs voegen zich bij de 22 automatisch gekwalificeerde clubs. Samen vormen ze de 32 clubs tellende groepsfase. De clubs worden verdeeld in acht groepen van vier teams, die onderling een uit- en een thuiswedstrijd spelen tegen hun tegenstanders in hun groep elke club speelt dus zes wedstrijden.

Dit gebeurt tussen September en December, de twee clubs die in elke groep bovenaan staan gaan door naar de eerste Knock-out ronde met de laatste 16. De clubs die derde eindigen in elke groep mogen verder deelnemen aan de UEFA Cup ronde van 32.

Knock-out rondes
De Knock-out rondes zijn van de laatste 16 clubs tot en met de halve finales, hierbij spelen de clubs weer twee wedstrijden een uit-en een thuiswedstrijd met hetzelfde principe als de kwalificatie- en play-off rondes. Bij de laatste 16 spelen de nummers 1 van elke groep tegen de nummers 2 van een andere groep, echter is het hier nog niet mogelijk dat de clubs uit hetzelfde land komen. Vanaf de kwart finales kunnen de clubs uit hetzelfde land wel tegen elkaar uitkomen.

Finale
De Finale word beslist met een enkele wedstrijd die dit seizoen op Zaterdag 28 Mei in het Wembley Stadion in Londen word gespeeld.