Kinderen houden van voetballen

Beweging is voor ieder kind belangrijk, daarom is het gezond als een kind regelmatig sport. Veel kinderen hebben zich aangesloten bij een sportvereniging en beoefenen daar hun sport. Kinderen halen heel veel plezier uit het sporten. Helaas kennen veel sporten een lange zomerstop. Zo zijn er kinderen die op voetbal zetten en ruim twee maanden niet voetballen. De kinderen missen het voetbal en bewegen een stuk minder. Er zijn organisaties die speciale voetbalkampen organiseren om zo de kinderen plezier te laten maken en ervoor zorgen dat ze ook in de vakantie voldoende beweging hebben.

Sportkampen

Het leuke aan een voetbalkamp is dat ze heel de dag op een leuke manier bezig zijn met voetbal. Bij het grootste deel van de Nederlandse kinderen is voetbal de nummer één sport. Tegenwoordig zijn er ook heel veel meiden die voetballen, dus als u een dochter heeft die van voetbal houdt is een voetbalkamp aan te raden. Natuurlijk wordt er niet alleen gevoetbald op zo’n kamp, er wordt ook op andere manieren gewerkt aan de sociale vaardigheden van de kinderen.

Plezier maken met trainers

Het leuke aan een sportkamp is dat er gecertificeerde trainers te werk gaan met de kinderen. Vaak komen deze trainers uit de sportwereld en hebben ze zijn/haar sport op professioneel niveau uitgevoerd. Uw kind kan hier dus heel veel van leren op het gebied van discipline en dergelijke. Daarbij komt dat het vaak niet uitmaakt of uw kind nu uitstekend of middelmatig is in zijn/haar sport, voor ieder niveau worden er leuke kampen georganiseerd.

Diverse leeftijden

Er zijn voor elke leeftijd kampen te vinden! Vaak worden kampen voor kinderen georganiseerd van 6 t/m 17 jaar. Vaak worden er op kampen leeftijdsgroepen gehanteerd. Uw kind van 9 hoeft dus niet de strijd aan te gaan met een 16-jarige op het sportveld!

Uw kind op sportkamp?

Er zijn veel verschillende websites waar u een leuk kamp voor uw kind kan boeken. Vaak heeft uw kind voor een paar honderd euro een ontzettend leuke, leerzame en sportieve week. Laat u eens inspireren door de mogelijkheden die er zijn voor uw kind!