Professionele Voetballers in de Schijnwerpers

Het lijkt wel alsof de bekende voetballers van ons land in de loop van de jaren steeds meer in het nieuws komen vanwege zaken die los staan van de voetbalwereld.

Alle roddels op een rij

Wie een vergelijking maakt met vroeger ziet dat de mediawereld uitgebreider is geworden. Dat is ook voor sporters merkbaar. Voor je het weet ben je het gespreksonderwerp in RTL Boulevard of staat er een artikel over je privéleven in één van de roddelbladen die Nederland rijk is. Het zijn van een bekende Nederland komt er nu eenmaal ook bij kijken als je doorbreekt met voetballen. Dit geldt ook voor hun zaakwaarnemers zoals Soren Lerby van Ajax.  Tegen wil en dank verschijn je in de media met een deelname aan Dancing With The Stars, een telefonisch interview op de radio of optredens in commercials.

De echtgenotes van …

Onderdeel van je dat privéleven in de media is natuurlijk ook de liefde. Ben je verliefd op iemand? Juist niet? Of heb je gevoelens voor meerdere mensen? Genoeg mensen willen het maar al te graag weten. In sommige gevallen zijn voetbalvrouwen ook nog eens zelf mediapersoonlijkheden. Dan ligt je huwelijk al helemaal onder een flink vergrootglas. Er hoeft maar een klein beetje rook te zijn of het wordt direct gezien als vuur. Aan de andere kant wil je als voetbalvrouw natuurlijk ook niet gezien worden als het stereotype wat sommige mensen bij dit soort vrouwen voor ogen krijgen.

Televisieseries

Dit voorjaar komt de televisieserie over het leven van Ajax speler Johan Cruijff op de buis. Hiermee wordt er weer een nieuwe stap gemaakt op dit vlak. Zodra de afleveringen op televisie komen zal blijken hoe alles ontvangen wordt door de kijkers. Wie weet volgen er in de toekomst nog wel meer van dit soort series over hele beroemde voetballers.Terwijl de pers af en toe benieuwd is naar zo veel mogelijk persoonlijke informatie gaat het leven van trainen en wedstrijden ook gewoon door. Ondertussen proberen de voetballers zo veel mogelijk hun privézaken af te schermen wanneer dat nodig is.