Rode kaarten

Voetbal is oorlog, Rinus Michaels zei het al. De ene keer is dit iets letterlijker dan de andere. Als het qua fysiek geweld uit de hand loopt op het voetbalveld heeft de scheidsrechter een grote troef in handen; de strafkaart. De strafkaart ontstond na het WK voetbal van 1966. Tijdens de kwartfinale tussen Groot Brittannië en Argentinië werd voor het eerst in de voetbalgeschiedenis een speler van het veld gestuurd tijdens een wedstrijd. De West-Duitse scheidsrechter Kreitlein vond de Argentijn Rattin zo brutaal dat hij niets anders kon bedenken dan hem van het veld te sturen. Dit viel niet in goede aarde bij de speler en er moesten 2 politieagenten aan te pas komen om hem daadwerkelijk te laten vertrekken.

In 1970 werd voor eerst officieel het systeem van gele en rode kaarten geïntroduceerd tijdens een groot toernooi. Echter pas in 1992 werden de kaarten opgenomen in het officiële reglement van de Wereldvoetbalbond.

Kort door de bocht betekent een gele kaart een waarschuwing en een rode kaart einde oefening. Voor een rode kaart moet je het heel erg bont maken op het veld. Deze kunnen in de volgende gevallen worden toegekend;

Ernstig gemeen spel, zodanig dat de veiligheid van de tegenstander in het geding komt. Het verrichten van een gewelddadige handeling, hierbij valt te denken aan slaan, schoppen of een elleboogstoot. Ook het bespugen van je tegenstander is een absolute zonde op het speelveld. Je tegenstander een scoringskans ontnemen door middel van gebruik van je handen of het maken van een overtreding. En last but not least, een tweede gele kaart in dezelfde wedstrijd aan jouw adres betekent ook dat je onmiddellijk het veld moet verlaten.

Professionele voetballers zullen altijd proberen de grenzen op te zoeken als het aankomt op het maken van overtredingen. In het voetbal spel ‘rode kaart uitlokken’ op voetbalspelletjesonline.nl hoef je daar geen rekening mee te houden, hier win je juist doordat je rode kaarten krijgt. Kom het vooral eens proberen