Sportsupplementen voor voetballers

Je hoort steeds vaker dat sporters in de top gebruik maken van sportsupplementen om hun prestaties te verbeteren en lichaam te ondersteunen. Dit geldt ook voor voetballers. Sportsupplementen hebben namelijk bepaalde voordelen die ervoor zorgen dat ze interessant zijn voor voetballers. Natuurlijk is de ene supplement geschikter dan de andere, dus in deze blog lees je de drie sportsupplementen die het meest geschikt zijn voor voetballers.

De drie beste sportsupplementen voor voetballers

Dit zijn de populairste supplementen onder voetballers die sportsupplementen gebruiken:

  • BCAA
  • Creatine
  • Eiwitshakes

BCAA

Een van de meest populaire supplementen voor voetballers zijn BCAA’s. Dit zijn essentiële aminozuren, wat betekent dat het lichaam deze aminozuren zelf niet kan aanmaken. Aangezien BCAA’s van groot belang zijn voor spierherstel, is het van belang dat we voldoende BCAA’s binnenkrijgen. Een veelgebruikte manier daarvoor is door BCAA supplementen te gebruiken.
Andere voordelen van BCAA’s zijn dat ze als energiebron worden gebruikt (waardoor je spieren minder worden aangetast en je meer energie hebt/langer door kunt), spierafbraak wordt voorkomen en spieropbouw zelfs wordt ondersteund. Al met al zijn de BCAA aminozuren dus zeker aan te raden voor voetballers die sportsupplementen willen gebruiken.

Creatine

Hoewel creatine puur werd gezien als supplement voor krachtsporters, en het door krachtsporters ook vaak gebruikt wordt, is creatine ook geschikt voor voetballers. Waarom voor creatine kiezen als voetballer? Nou, ten eerste geeft het je meer energie en verbetert het je uithoudingsvermogen. Daarnaast krijg je ook meer kracht en explosiviteit. Dit zal je prestaties zeker op een positieve manier beïnvloeden. Hierdoor is creatine ook geschikt voor voetballers.

Eiwitshakes

De eiwitshake is een van de meest populaire supplementen onder sporters. De primaire reden daarvoor is dat eiwitshakes vele eiwitten bevatten die sporters nodig hebben voor spierherstel en spieropbouw. Aangezien deze voordelen (spierherstel & spieropbouw) belangrijk zijn voor voetballers, is het logisch dat de eiwitshake ook geschikt is voor voetballers. Je lichaam neemt eiwitten uit eiwitshakes trouwens sneller op dan eiwitten uit voeding & vaak smaken eiwitshakes ook prima! Het is duidelijk dat eiwitshakes geschikt zijn voor voetballers. 

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er bepaalde sportsupplementen die voetballers kunnen gebruiken om hun prestaties te verbeteren en lichaam te beschermen en ondersteunen. Natuurlijk is het belangrijk dat je goed traint en je rust pakt wanneer het nodig is. Daarnaast is het voor je prestaties en (de gezondheid van) je lichaam ook het beste wanneer je gezond eet. Wanneer je dit doet, werken sportsupplementen optimaal en zul je zien dat je nóg beter gaat presteren op het veld!