Verschillende soorten sportprijzen

Er zijn veel verschillende sporten en bij elke sport kunnen verschillende sportprijzen uitgereikt worden. Sommige sportprijzen zijn af te stemmen op meerdere sporten en bekers zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Welke sportprijzen zijn er?

Sportprijzen zijn er in allerlei vormen en maten. Bij sportprijzen kun je denken aan medailles, bekers, vaantjes en beelden. Sportprijzen hoeven niet duur te zijn; medailles, linten en vaantjes zijn vrij goedkoop. Als je wat meer geld te besteden hebt, dan kun je ook voor een luxe trofee gaan. Bekers zijn in veel verschillende vormen en prijsklassen verkrijgbaar. Ze kunnen goedkoop of vrij prijzig zijn, afhankelijk van het ontwerp.

Afstembare sportprijzen

De meeste sportprijzen zijn af te stemmen op meerdere sporten. Bij een medaille heb je vaak keuze uit verschillende opdrukken. Hierdoor zijn ze geschikt als sportprijzen voor meerdere sporten, waaronder voetbal, atletiek en zwemmen. Daarnaast is het mogelijk om een afbeelding te laten ontwerpen. Ook bekers zijn af te stemmen op verschillende sporten. De afbeelding en het tekstplaatje kunnen aangepast worden. Een luxe trofee is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kunnen er onder andere wielrenners, voetballers en golfers  afgebeeld worden.

Bekers als sportprijzen

Bekers zijn niet alleen afstembaar op verschillende sporten, maar er zijn ook verschillende soorten bekers verkrijgbaar. Hierdoor zijn het erg veelzijdige sportprijzen. Een wisselbeker wordt bijvoorbeeld elk jaar opnieuw gebruikt. Het winnende team van het toernooi krijgt de beker mee. Als ze het jaar daarop verliezen, dan wordt de beker aan de nieuwe winnaar gegeven. Vaak wordt er wat meer geld beschikbaar gesteld voor een wisselbeker, omdat ze jaren meegaan. Het zijn meestal grote, opvallende bekers die rijkelijk versierd zijn. Bokalen zijn bekers die op een voet staan en ze hebben een wijde kom. Ze zijn mooi versierd met reliëf en met details van zilver en goud. Bokalen worden vaak als wedstrijdbeker gebruikt.

Bron: Sportwedkantoor.nl