Wat doen bookmakers?

Bookmakers, een term die je waarschijnlijk wel bekend is. Maar wat doen deze gokaanbieders precies, en waarom krijg jij er als gokker vroeg of laat mee te maken? In het kort zijn dit de grote organisaties die schuilgaan achter de weddenschappen die jij elke week aangaat op sport. Ze zorgen voor de betting opties die rondom een wedstrijd worden aangeboden, voor de quoteringen die daarbij passen en voor een eventuele uitbetaling wanneer je een goede voorspelling hebt gedaan. Dit betekent dat je niet zonder de bookmakers kan. Hoe gaan ze te werk?

Alle markten van de bookmakers 

Een gokaanbieder is dus verantwoordelijk voor het aanbod van weddenschappen. Het betreft hier niet alleen de weddenschappen op sportevenementen, want ze zijn ook ver daarbuiten actief. Denk maar eens aan de weddenschappen rondom politieke evenementen. Sterker nog, je kunt bij een bookie ook gokken op de naam van het aanstaande kind van de Britse Royal Family. Dit kan met name bij de traditionele Britse bookmakers. Het kan per land of continent verschillen waar bookmakers het grootste aanbod op richten. In Europa is dat bijvoorbeeld vooral voetbal, terwijl men in Amerika ook een groot aanbod kent van basketbal en American Football. 

Hoe bepaalt men de weddenschappen? Bij een bookmaker kan je op vrijwel alles dat los en vast zit inzetten. Neem bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd. Hier kan je op safe spelen en gaan voor de 1×2 weddenschap, maar waarom zou je het hierbij laten? Je kunt zelfs live inzetten op een gebeurtenis die tussen de 2e en 3e minuut gaat plaatsvinden; een corner, ingooi, overtreding of doelpunt. En bij elke weddenschap denkbaar, is de bookmaker dan weer verantwoordelijk voor de bepaling van een quotering. Deze quotering vertelt je hoeveel geld je kunt winnen met een specifieke inzet. De tientallen bookmakers die je online tegenkomt beschikken over een soortgelijk aanbod, maar toch raden we je aan om bookies altijd met elkaar te vergelijken.