De Nederlandse competitie

De Nederlandse competitie

De Eredivisie is altijd in beweging. Ook tijdens de winter- en zomerstop is er altijd wel nieuws: spelers die verkassen naar andere clubs, blessures, schandaaltjes enzovoorts. En net als je denkt dat de transfers achter de rug zijn, blijkt dat bijvoorbeeld in Rusland de transferperiode nog in volle gang is. En ook dan komt wederom de Eredivisie in beeld.

Zo maakt Anzhi er geen geheim van interesse te hebben voor FC Twente speler Douglas. Guus Hiddink is de coach van het puissant rijke Russische voetbalclub en weet waar hij zijn jongens moet halen. Maar Douglas heeft vooralsnog geen trek in het verlaten van de Eredivisie. Hij maakt het seizoen bij FC Twente af.

In de afgelopen transferperiode waren er een aantal opmerkelijke zaken: Leroy Fer was zo goed als zeker binnen bij Everton in de Premier League maar op het laatste moment ging de deal niet door vanwege de conditie van Fer’s knie.

Wesley Sneijder verruilde eindelijk zijn Italiaanse club voor het Turkse Galatasaray. Sneijder en de leiding van Inter Milan konden het niet eens worden over een nieuw contract en de Nederlander moest op zoek naar een andere werkgever.

Inmiddels is de Eredivisie na de winterstop hervat en is de competitie spannender dan ooit. Aan kop van de ranglijst staat PSV met 46 punten. Ajax volgt met 43 punten en FC Twente bezet de derde positie van het Eredivisie klassement met 42 punten. Ook Feyenoord doet nog volop mee en staat vierde met 41 punten. Met nog meer dan tien speelrondes te gaan is er nog van alles mogelijk en is er nog geen duidelijkheid over de wie de nieuwe kampioen van Nederland wordt.

De topscorer op dit moment in de Eredivisie is Wilfried Bony met 16 goals uit 18 duels. Direct daarop volgt Graziano Pellè met 15 doelpunten uit 17 duels. Vorig seizoen werd Bas Dost met 32 goals de topscorer van de Eredivisie.

Komende spannende ontmoetingen in de Eredivisie zijn op 24 februari: Feyenoord – PSV, 2 maart: FC Twente – Ajax en op 14 april speelt PSV tegen Ajax. De huidig landskampioen is Ajax. In het seizoen 2011 – 2012 won de Amsterdamse voetbalclub de kampioensschaal met 76 punten.

Live kijken naar Nederlands Voetbal

Het live kijken naar voetbal wedstrijden is in Nederland beschikbaar via de commerciële zenders. Het Nederlands Elftal is vaak via sbs6 zo ook de KNVB Beker. De Champions League kan je bij de NOS volgen. De Europa League is te zien bij RTL 7. Natuurlijk wordt er tegenwoordig via internet ook voetbal wedstrijden gestreamd. Ook Online Bookmakers zenden voor al hun klanten heel veel competities uit. Tijdens het kijken naar de voetbal wedstrijd kan je dan gelijk live wedden op voetbal.