Primera División

Primera División

De Primera División, die we vanwege sponsorrechten eigenlijk de Liga BBVA zouden moeten noemen maar nog eerder bekend staat als ‘La Liga’, is het oudere Spaanse broertje van onze eigen Eredivisie. De Primera División werd al in 1929 opgericht; een slordige dertig jaar eerder dan de Eredivisie.
In de Primera División strijden de twintig beste clubs uit Spanje om de titel van landskampioen. Omdat de Primera División zo hoog staat aangeschreven bij de UEFA (zelfs als de sterkste in het Europese voetbal) mogen de clubs die eerste, tweede of derde eindigen rechtstreeks door naar de UEFA Champions League. Nummertje vier mag naar de voorronde van deze League en de clubs die op de vijfde en zesde plaats eindigen, kwalificeren zich daarmee voor een andere topper: de Europa League.

Ook in Nederland zijn de voetbalfans geïnteresseerd wat de crême de la crême van het Spaanse voetbal zoal presteert. Clubs als Real Madrid en FC Barcelona genieten ook hier een enorme populariteit en veel mensen houden de Primera División dan ook in de gaten.
We vertellen je daarom hier ook, hoe en waar je de wedstrijden van de Primera División zoal kunt volgen.

Primera División wedstrijden kijken

Net zoals dat bij onze Eredivisie het geval is, mogen de wedstrijden van de Primera División niet zomaar worden uitgezonden. De mediarechten voor het uitzenden van de Primera Division competitie zijn vele miljoenen waard. In het verleden was er nog al eens onenigheid tussen de verschillende Spaanse media waardoor de wedstrijden bij ons ook niet goed te volgen waren. Tegenwoordig doen zich in dat opzicht gelukkig niet zoveel problemen voor.
Waar je wel rekening mee moet houden als je de wedstrijden van de Primera División wilt volgen, is dat de datums van de wedstrijden pas kort van tevoren definitief worden. Vaak is pas een week voor de wedstrijd de precieze dag en tijd bekend.

Als je op de hoogte wilt blijven van toppers als Real Madrid en FC Barcelona, dan kun je hier de wedstrijden uit de Primera División live volgen op het kanaal Sport1. Zij hebben de rechten in handen voor het live uitzenden van de wedstrijden. Voor een vast bedrag per maand kun je dan alle wedstrijden live volgen vanuit je huiskamer.

Kijk je liever de wedstrijden via het internet dan zijn er ook een aantal aanbieders. Voor Nederland liggen de uitzendrechten bij een grote bookmaker. Via hun site kun je na aanmelding de Primera División wedstrijden live en gratis volgen.